Смолянската структура на ГЕРБ излезе с декларация в подкрепа на

...
 Смолянската структура на ГЕРБ излезе с декларация в подкрепа на
Коментари Харесай

ГЕРБ–Смолян защити Дариткова

 

Смолянската конструкция на ГЕРБ излезе с декларация в поддръжка на председателката на парламентарната група на най-голямата партия Даниела Дариткова 20 часа откакто тя и Корнелия и Нинова бяха блокирани от събралите се потестиращи пред Българска национална телевизия след присъединяване им в „ Панорама “.

„ Ние, членовете и симпатизантите на Политическа партия ГЕРБ от област Смолян, изрично се противопоставяме и остро осъждаме дейностите на протестиращите пред Българска национална телевизия, които накърниха достолепието на народния представител и ръководител на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова. Това се споделя в позиция на смолянската конструкция на ГЕРБ, оповестиха от пресцентъра на партията.

" Д-р Дариткова е почитан български доктор и политик, който не заслужава такова отношение от страна на събралите се протестиращи жители и сдружения, подкрепяни от олигархични кръгове. Тя е стойностен, честен и безрезервен човек, оказал помощ на доста нуждаещи се от помощ хора. Притежава изключителна политическа подготвеност, а с диалогичността си съумява да реализира обединяване на политическите сили в Народното събрание. Не на последно място тя е майка и жена, почтена за почитание и респект, а не да бъде нагрубявана и опозорявана.

Протестите започнаха непринудено, само че с невиждания позорен акт по отношение на доктор Дариткова нощес бяха преминати границите. Провокаторите и агресорите потвърдиха, че в действителност тяхната цел е не да реализират ред в страната, а да я дестабилизират и разрушат държавността радикално. Тази цел е подчинена на неутолимата жадност за власт на неколцина провалили се в предишното политици, които нямат ясна визия за бъдещето на страната, а само за себе си, сеейки безпорядък и безвластие.

Оскърбителното отношение на облечени в дрехата " протестиращи " би трябвало да бъде изрично порицано от цялото ни общество. Като сътрудници, съидейници и другари на доктор Дариткова - заставаме компактно до нея и напълно поддържаме устрема й към единение и разговор в името на една по-демократична България.  Убедени сме, че не улицата ще позволи проблемите в страната ни, а цивилизовани диалози и договаряния.

Осъждаме остро случилото се пред постройката на Българска национална телевизия и желаеме да бъде потърсена отговорност на провокаторите, които нарушиха демократичните права на един български национален фаворит ", се споделя в позицията.

С позиция излязоха и Жени ГЕРБ-Добрич: " Във връзка с провокациите по отношение на ръководителя на Парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, разиграли се в късните часове на 24 юли след присъединяване ѝ в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия, показваме своята безапелационна позиция:

1. Категорично заставаме зад доктор Дариткова – като човек, майка, доктор и сполучлив политик. Поздравяваме я за това, че не позволи да бъде употребена за опълчване на протестиращи и чиновниците на реда. Тя има нашата безрезервна поддръжка.

2. Осъждаме всички грозни мнения, подправени вести и офанзиви против личността и качествата на доктор Дариткова като човек, доктор и политик. Защото ние знаем, че тя работи безрезервно във всяка една област. Но и постоянно в интерес на здравето и благоденствието на хората.

3. Считаме, че би трябвало да се търси отговорност според законодателството на Република България на всеки, който си разрешава да наскърбява, клюки и набеждава български жители, тъй като никой не трябва да има възприятие за безотговорност ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР